sobota, 23 lipca 2011

TANIA BRZOSKWINIOWA PYCHOTKA

Składniki
brzoskwinie z puszki – 1 puszka
budyń śmietankowy – 2 opakowania
cukier – 1 szklanka
cukier waniliowy – 1 paczka
margaryna “Kasia” – 1 kostka
mąka – 3 szklanki
mleko – 1 litr
proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
żółtka – 4 sztuki


Mąkę, cukier, cukier waniliowy, żółtka, margarynę, proszek do pieczenia zagniatamy.
Ciastem wykładamy spód i boki formy.
Następnie kroimy brzoskwinie na plasterki i układamy je na cieście.
Zalewamy ciasto z brzoskwiniami gorącym budyniem i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy ok.35 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz